Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Марк Рютте, який залишає свій пост прем'єр-міністра Нідерландів, буде призначений наступним Генеральним секретарем НАТО в середу

25 червня, 22:54
Фото newsroom.consilium.europa.eu

НАТО офіційно призначить прем'єр-міністра Нідерландів Марка Рютте, який покидає свою посаду, наступним головою альянсу в середу після того, як посли всіх 32 країн-членів дали зелене світло на його призначення. Про це з посиланням на дипломатів пише AFP, передає УНН.

Деталі

Дипломати з кількох країн НАТО заявили, що Рютте, якого рішуче підтримувала провідна держава Сполучені Штати, змінить посаду нинішнього генерального секретаря Єнса Столтенберга, коли термін його повноважень закінчиться 1 жовтня.

57-річний Рютте минулого тижня завершив перегони за лідерство в Західному військовому альянсі після того, як єдиний претендент, президент Румунії Клаус Йоганніс, вибув.

Досвідчений лідер Нідерландів, який незабаром залишить посаду в Нідерландах після майже 14 років правління, візьме кермо в важливий момент.

Наступному голові НАТО доведеться боротися з триваючими наслідками війни росії проти України та потенційним поверненням Дональда Трампа на пост президента США після виборів у листопаді.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати