Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Прем’єр-міністр зустрівся з Президентом Словенії

28 червня, 19:01
Фото kmu.gov.ua

28 червня відбулася зустріч Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля із Президентом Словенії Наташою Пірц Мусар. Сторони обговорили взаємовідносини обох країн, євроінтеграцію нашої держави та захист прав українських дітей, повідомляє Урядовий портал.

Глава українського Уряду подякував Словенії за підтримку в усіх сферах, включно з військовою допомогою. 

«Також цінуємо рішення про додаткове виділення 5 мільйонів євро на гуманітарні ініціативи та проекти з відбудови України під час Конференції з відновлення у Берліні», — зазначив Денис Шмигаль.

Крім того, Прем’єр-міністр висловив вдячність за послідовну політику ЄС щодо посилення санкційного тиску на росію. Адже, як наголосив Денис Шмигаль, санкційний тиск на агресора має посилюватися. 

Серед тем, які обговорювалися на зустрічі — продовження європейської інтеграції нашої держави. Як зазначив Глава Уряду, в цьому питанні Україна покладається на подальшу підтримку Словенії.

Під час зустрічі в присутності Прем'єр-міністра України та Президента Словенії було підписано меморандум про взаєморозуміння між урядами двох країн про співробітництво у сфері всебічної підтримки громадян України, тимчасово переміщених до Республіки Словенія.

Реалізація меморандуму сприятиме захисту прав українських дітей, що перебувають у Словенії, та безпечному поверненню сімей з дітьми в Україну в майбутньому.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати