Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Міненерго вважають, що поки зарано робити прогнози щодо тривалих відключень світла взимку

23 червня, 09:01

 

У Міністерстві енергетики вважають, що поки рано говорити про те, що взимку будуть тривалі відключення світла.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» заявила заступниця міністра енергетики Людмила Гринчук, передає Рубрика.

«Сьогодні про будь-які цифри по годинах щодо обмежень (електрики — ред.) взимку поки рано говорити. Усі ці атаки завдають додаткових проблем енергосистемі, однак зараз говорити про те, що у нас будуть тривалі відключенні взимку, поки рано. Однак, звичайно, ситуація може змінюватися кожного дня і після кожної атаки», – зазначила вона.

Заступниця міністра також нагадала про підготовку до осінньо-зимового періоду.

«Ми, у тому числі, відновили частину обладнання, яке критично важливе для нас, і продовжуємо технічне обслуговування та підготовку нашого обладнання і об'єктів генерації, об'єктів системи передачі і розподілу до осінньо-зимового періоду тощо. Зараз ключове завдання для всіх нас — це захистити об'єкти енергетичної інфраструктури, для того, щоб ті пошкодження, які будуть, були мінімальними», – сказала Гринчук.

За її словами, у Міненерго сподіваються, що зможуть достатньо швидко відновитися після сьогоднішньої масованої атаки, що завдала значних пошкоджень.

«Ми просимо наших побутових споживачів також розуміно відноситися до споживання електроенергії. І ми дуже дякуємо нашим споживачам, що вони все-таки дослухаються і розуміють, якою зараз є ситуація в енергетиці – що всі ми зараз маємо зробити все від себе можливе, щоб все-таки зберегти енергосистему», – заявила урядовиця.

 

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати