Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

З 1 червня в Україні стартує спрощена система вступу для абітурієнтів з ТОТ та прифронтових територій

30 травня, 15:39
Фото з архіву "Дня"

Вже з 1 червня в Україні розпочнеться вступна кампанія для абітурієнтів з ТОТ та прифронтових територій, яка проходитиме за спрощеною системою.

Про це йшлося під час пресконференції у Медіацентрі Україна – Укрінформ.

Віолета Артемчук, головна директорка-координаторка ГО «Донбас СОС» пояснила аспекти спрощеної системи вступи та гарантії, які вона передбачає для абітурієнтів з ТОТ та прифронтових територій.

Так, майбутні абітурієнти можуть вступати без наявного в них атестату. Для зарахування програми середньої школи потрібно скласти два іспити – з історії України та української мови. В цьому випадку передбачена система, коли абітурієнти обирають собі заклад ЗВО, при якому є так звана опорна школа, в якій вже можна скласти ці два іспити.

Після складання цих іспитів, заповнення освітньої декларації, абітурієнтам потрібно  скласти профільний іспит в обраному ЗВО. Наразі, через складність виїзду з ТОТ можна складати іспити онлайн.

Спрощена процедура дає також можливість зарахування за Квотою 2. Так, у кожному закладі вищої освіти певна кількість місць передбачена під вступ абітурієнтів з ТОТ, що є шансом вступити на бюджетну форму рейтингових університетів.

Крім того, наголосила Віолета Артемчук, спрощена система вступу передбачає можливості надання гуртожитку та соціальної стипендії.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати