Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Ukraine in LEGO Bricks: UNITED24 зібрала понад 500 000 $ в проєкті з LEGO-креаторами

26 липня, 22:01

Завдяки двом частинам проєкту, в яких представили вісім конструкторів, присвячених архітектурним памʼяткам — об'єктам культурної спадщини України, було зібрано понад 500 000 $. У день закриття збору платформа подарувала модель Ханського палацу звільненому з російського полону Наріману Джелялу.

Про це розповідає Рубрика, посилаючись на UNITED24.

У другій частині проєкту Ukraine in LEGO Bricks були представлені моделі, які створили п'ять креаторів з різних куточків світу – Ерік Лоу та Марк Сегеді зі США, Даніель Зайдль з Німеччини, Мацей Коцот із Польщі та Олександр Єрмолаєв з України. З деталей LEGO вони відтворили київські Золоті ворота, бахчисарайський Ханський палац, Підгорецький замок, Одеський національний академічний театр опери та балету і Миколаївську астрономічну обсерваторію. 

Кошти, зібрані з розіграшу першого дропу конструкторів, були спрямовані на напрям «Відбудова України», з другого — на відбудову Великокостромської гімназії в Дніпропетровській області.

UNITED24 зібрала понад 500 000 $ в проєкті з LEGO-креаторами

Фото: UNITED24

Символічно, що у день закриття збору платформа UNITED24 подарувала звільненому з російського полону заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріману Джелялу LEGO-модель Ханського палацу.  Для створення моделі було використано 2238 деталей, а її вага становить 1,227 кг. 

«На фото 1994 чи 1995 рік. Ми приїхали зі школою з Джанкою на екскурсію в Бахчисарай. На фото праворуч позаду мене стоїть мій однокласник Енвер. Його молодший брат Ремзі — один з останніх кримських бранців Кремля. Я дякую UNITED24 за цей прекрасний подарунок — нагадування про неймовірну красу Бахчисараю. Ми маємо надію, що Крим буде звільнений. І ми зможемо врятувати палац — культурне надбання нашого народу», — сказав Наріман Джелял. 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати