Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Швейцарська влада тимчасово обмежить повітряний простір в районі Бюргенштока на час проведення Саміту миру

22 травня, 16:42
Швейцарська влада тимчасово обмежить повітряний простір над містом Бюргеншток, де 15-16 червня пройде Глобальний саміт миру.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресреліз Федеральної ради Швейцарії.

«На своєму засіданні 22 травня Федеральна рада схвалила тимчасове обмеження на використання повітряного простору під час проведення конференції високого рівня з питань миру в Україні, яку Швейцарія прийматиме 15 та 16 червня на курорті Бюргеншток у кантоні Нідвальден», - йдеться у повідомленні.

Цей захід необхідний для забезпечення безпеки міжнародної конференції високого рівня. Згідно з міжнародним правом, Швейцарія зобов'язана забезпечити безпеку гостей, які потребують особливого захисту.

Обмеження повітряного простору навколо курорту Бюргеншток діятиме з 8.00 13 червня до 20.00 за місцевим часом 17 червня. Повітряний простір буде обмежений для некомерційного руху та для безпілотних літальних апаратів.

Зазначається, що Військово-повітряні сили Швейцарії забезпечуватимуть охорону та патрулювання авіапростору.

Федеральна рада також схвалила розгортання до 4000 військовослужбовців для підтримки поліції кантону. Збройні сили країни підтримуватимуть місцеву поліцію, зокрема, у сферах захисту майна, спостереження, розвідки і логістики, а також нададуть Нідвальдену обладнання і транспортні засоби.

Як повідомляв Укрінформ, уряд Швейцарії 15-16 червня проведе дводенну конференцію високого рівня, спрямовану на досягнення миру в Україні. Уряд також заявив, що «на даному етапі» Росія не входить до числа 160 делегацій на саміт.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати