Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Міноборони розповіли, скільки стандартів НАТО запровадили в ЗСУ

18 травня, 16:00

У Міністерстві оборони та Збройних Силах України імплементували 322 стандарти НАТО, ще 50 – на стадії впровадження. Загалом в Альянсі діє 1135 стандартів

Про це інформує Міноборони, посилаючись на слова заступника міністра оборони України Станіслава Гайдера.

За словами Гайдера, наразі в Україні вже запроваджено 322 стандарти НАТО, а ще 50 перебувають на стадії імплементації. Він наголосив, що ЗСУ мають відповідати усім стандартам для досягнення взаємосумісності.

"Мій напрям веде роботу як над концепцією Дорожньої карти взаємосумісності з НАТО, заходами адаптованої Річної національної програми Україна-НАТО, так і над реалізацією спільних середньострокових та довгострокових проєктів. І все це про стандарти НАТО", – розповів він.

Заступник міністра оборони зазначив, що одним з важливих проєктів є також запуск спільної з НАТО інституції – аналітичного, тренувального та освітнього центру, який не лише допоможе забезпечити спільний аналіз безпекових викликів, а й сприятиме вдосконаленню системи підготовки та військової освіти. За його словами, Україна в межах діяльності центру не лише отримуватиме знання: українці також ділитимуться з партнерами власним досвідом.

"Наш внесок у діяльність центру пов'язаний насамперед із десятирічним досвідом російсько-української війни, інноваціями та практиками, які ми сформували за час повномасштабного вторгнення Росії. І цей досвід уже змінює стандарти НАТО, формує спроможність відповідати на виклики та загрози у сфері оборони", – наголосив він.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати