Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Шпальти – як подарунок

Дні «Дня» у Дніпрі розпочнуться вже наприкінці лютого
07 лютого, 19:01
ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

Одне з найбільших міст України — перша точка призначення у традиційній мандрівці фотовиставки «Дня» Україною. Орієнтиром для ХХ Міжнародного фотоконкурсу редакція обрала «Фото першої шпальти». Тож на виставці будуть представлені близько 200 найкращих знімків з яскравими публіцистичними акцентами, які зафіксували найважливіші події минулого року, увібрали в себе різні настрої та сподівання.

«Ювілейний двадцятий фотопроект «Дня» — це можливість зрозуміти, що навколо є багато речей, які ми, на жаль, не завжди помічаємо, побачити життя країни в іншому аспекті, на якому не фокусуються ні політики, ні медіа. Часом аматорські знімки вражають глибше, ніж роботи професійних фотографів, — зазначає мер Дніпра Борис ФІЛАТОВ. — Символічно, що свій тур українськими містами експозиція газети «День» вкотре починає саме з Дніпра — східного форпосту української державності. Для міста це вже стало хорошою культурною традицією. Щороку дедалі більше наших земляків приходять подивитися на, без перебільшення, унікальні світлини».

Справді, традиція Днів «Дня» у Дніпрі триває вже близько 10 років. Місцева влада не тільки сприяє організації фотовиставки, а й регулярно поповнює шкільні та масові бібліотеки міста-мільйонника книжковими новинками «Дня». Не став виключенням і 2019 рік. Уже незабаром на полицях читалень поруч з іншими виданнями газети, що детально висвітлюють важливі події української історії, з’являться примірники книги «AVE. До 100-ліття Гетьманату Павла Скоропадського».

У свою чергу редакція готує для міста особливий подарунок — свіжий випуск глянцевого додатку до газети «Маршрут №1», присвяченого Дніпру. Журналісти «Дня», познайомившись з історією міста та його амбітними планами розвитку, переконані: сюди точно варто завітати з тривалим візитом! Тож шукайте наш «путівник» у кіосках із 22 лютого. Незабаром журнал можна буде замовити і на сайті «Дня».

Дніпряни зможуть оглянути виставку з 22 лютого по 14 березня. Третій рік поспіль її прийматиме Музей українського живопису (Троїцька площа 5а). Його директор Сергій БУРБЕЛО каже: «Мета музею — експонувати якісний художній контент. Якщо це живопис, графіка чи скульптура — то це лише знакові імена та концептуальні проекти. Щодо фотовиставки, то ми знаємо, що у проекті газети «День» беруть участь фотоісторії майстрів-професіоналів і фотографів-початківців — найкращих учасників конкурсу. І ці світлини надихають. Кожна фотографія з виставки — це окрема історія,  людська доля і непідробні емоції.  На цих фото — літопис нашого часу, те, чим дихає і живе наша країна. Фотовиставку відвідують тисячі жителів Дніпра та гості міста — освітяни, студенти, школярі, діячі культури та інтелігенція, люди які не байдужі до прекрасного, які вміють і мають бажання бачити мистецьку фотофіксацію бурхливих змін та трансформацій, що відбуваються в Україні. Сюди приходять люди різного віку, і дуже приємно, коли дорослі беруть із собою дітей. І старші, і молодші глядачі всотують, замислюються, можливо, вчаться  співпереживати та вболівати за країну.».

Музей працює з 10 до 18 години. Вхід на виставку вільний.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати