Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Маестро Микола Дядюра отримав Орден "Зірка Італії"

27 червня, 18:48

28 червня він диригуватиме концертом-закриттям 160-го сезону Національної філармонії України.

 Микола Дядюра, головний диригент Симфонічного оркестру Національної філармонії України, – нагороджений Орденом «Зірка Італії»

Ця відзнака – найвища державна нагорода Італійської Республіки 🇮🇹, якою можуть бути нагороджені іноземні громадяни.

 Цієї п’ятниці Маестро, юний, але вже титулований піаніст – Олександр Федюрко та Симфонічний оркестр Національної філармонії України, – чекають на своїх прихильників та нову публіку на Концерті-закритті 160-го сезону.

 Цей концерт, який завжди привертає увагу численної слухацької аудиторії містить програму неабиякої міці та потужності.

Наскрізною ниткою тут проходить тема прометеєвого подвигу – у полум’яних творах німецького композитора Людвига ван Бетховена та сучасного українського автора Євгена Станковича, сповнених запалу та енергії. Кожен з авторів по-своєму осмислює вчинок Прометея: комусь важить його рішучість та стійкість, комусь – тривалий шлях міркувань та вибору.

Та поєднуючись разом, ці твори дають охопне уявлення про героя та спонукають до розмислення про його дії.

 Поруч з цими творами прозвучить Фортепіанний концерт №2 Мендельсона у виконанні молодого піаніста Олександра Федюрка.

У цьому творі теж є відгомін прометеївських поривань, але пов’язаний не так з музикою, скільки з історією створення концерту. Мендельсон, звиклий швидко працювати над творами, цього разу потребував особливого напруження сил, аби скомпонувати концерт, який би його влаштовував. Тож і робота над цією музикою забрала у нього неочікувано багато часу – майже пів року, тоді як свій Перший концерт він створив за пару місяців. Втім зусилля виправдали себе, і Другий фортепіанний концерт Мендельсона посідає важливе місце у репертуарі сучасного піаніста.

За підтримки Благодійного фонду VERE MUSIC FUND

За додатковою інформацією, акредитацією, організацією інтерв’ю з ген.директором НФУ Михайлом Шведом, муз.керівницею Наталією Стець та диригентом Миколою Дядюрою, запрошення у прямі ефіри / записи, включення через месенджери соцмереж, – звертайтеся до керівниці комунікаційного відділу НФУ Ольги Стельмашевської: +380672388185, [email protected]

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати