Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

SpaceX витрачає значні ресурси на боротьбу з російськими спробами глушити Starlink, - Маск

26 травня, 14:30

Оператор системи супутникового звʼязку Starlink виділяє значні ресурси на боротьбу зі спробами росіян глушити звʼязок терміналів на фронті.

Про це заявив засновник SpaceX Ілон Маск заявив у соцмережі X.

Користувач соцмережі написав у дописі, що Starlink, попри спроби росіян заглушити його звʼязок, працює краще, ніж аналогічне обладнання

У відповідь американський мільярдер зауважив, що його компанія виділяє значні ресурси на це.

 

Крім того, засновник SpaceX зазначив, що окупантам нібито вдалось заглушити всі системи звʼязку, які використовують українські військові на фронті, окрім Starlink.

Нагадаємо, на початку травневого російського наступу на Харківщині перестали працювати термінали звʼязку Starlink, якими користуються Сили оборони.

Як зазначають у WP, уздовж понад 40-кілометрового кордону Харківської області з росією була розгорнута 125 бригада територіальної оборони. Військові використовували розвідувальні безпілотники, щоби щоденно стежити за тим, як москва нарощує сили для можливого нападу.

Однак 10 травня бригада втратила всю відеотрансляцію через російське радіоелектронне глушіння, стверджує WP.

Термінали Starlink, за допомогою яких українські військові мають основний звʼязок, вийшли з ладу.

"У певний момент ми залишилися повністю сліпими. Це була найбільша проблема, ми не бачили, як вони рухалися, ми працювали тільки через радіо або через телефони, де вони все ще працювали", розповів виданню командир підрозділу безпілотників у бригаді з позивним Артист.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати