Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Рада ЄС ухвалила рішення про продовження тимчасового захисту до 4 березня 2026 року для українських біженців

25 червня, 13:46
Рада ЄС сьогодні, 25 червня, ухвалила рішення про продовження тимчасового захисту до 4 березня 2026 року для українських біженців. Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Ради ЄС.

"Сьогодні Рада ухвалила рішення про продовження тимчасового захисту до 4 березня 2026 року для понад 4 мільйонів українців, які рятуються від російської агресивної війни", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що тимчасовий механізм захисту був запущений 4 березня 2022 року і мав діяти до 4 березня 2025 року.

Ухвалене сьогодні рішення про продовження не змінює рішення від березня 2022 року в частині категорій осіб, на яких поширюється тимчасовий захист, зазначили в Раді ЄС.

"День за днем Росія тероризує український народ бомбардуваннями. Це небезпечні обставини. Ті, хто втік від російської агресії, можуть і надалі розраховувати на нашу солідарність", — заявила державний секретар Бельгії з питань притулку та міграції Ніколь де Мур.

Як повідомлялося, після початку російської агресії проти України Європейський Союз активував так звану Директиву тимчасового захисту ЄС, яка надала біженцям з України право легально перебувати на території країн ЄС та користуватися базовим соціальним захистом, включаючи право на проживання, медичне обслуговування, освіту та право на працевлаштування.

За даними Єврокомісії, нині майже 4,2 мільйона переміщених осіб з України користуються тимчасовим захистом в ЄС, серед яких третина – діти.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати