Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Артем Лисогор розповів про стан медицини на тимчасово окупованій території Луганщини

25 червня, 11:46

На тимчасово окупованій території Луганської області, зокрема, в місцях, наближених до бойових дій спостерігаються проблеми зі «швидкими», з ліками, і з можливістю людей потрапити на прийом до лікаря.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомив Артем Лисогор, начальник Луганської ОВА.

«Ми прекрасно розуміємо той стан медичної допомоги, який надається людям. Він в принципі ніякий на території, наближеній до місць бойових дій, в радіусі до сотні кілометрів. Там взагалі є дуже велика проблематика і по «швидких», по їх прибуттю, в тому числі і по ліках, в тому числі по можливості для людей пройти будь-які обстеження. Тому що в першу чергу, з урахуванням дуже великої кількості поранених та загиблих військових окупантів, лікарні переповнені. Тому для людей тільки за залишковим принципом – десь приймають, десь через знайомство вирішують питання, щоб потрапити», – зазначив Артем Лисогор.

Він також зауважив, що велика частина людей потерпає від нестачі якісних медикаментів. 

«Навіть якщо медикаменти, те що піарять часто російські канали або медіаресурси так званої ЛНР  про якесь надходження допомоги, в тому числі і ліків, то люди часто в своїх групах називають їх крейдою, тому що ані самку, ані ефекту від цих ліків немає», – додав Артем Лисогор.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати