Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Угоду Україна-ЄС про безпеку може бути укладено під час Європейської ради цього тижня

24 червня, 20:51
Фото newsroom.consilium.europa.eu

Високий представник ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель не відкидає, що угоду між Україною та Європейським Союзом у сфері безпеки можуть укласти вже на наступному засіданні Європейської ради, яке відбудеться в Брюсселі 27-28 червня. Повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Про це він сказав на пресконференції в Люксембурзі в понеділок після завершення засідання Європейської ради з питань закордонних справ.

"Ми завершуємо роботу над нашими зобов'язаннями у сфері безпеки з Україною. Я сподіваюся, що роботу буде завершено дуже скоро для того, щоб підписати ці гарантії у сфері безпеки, можливо, вже цього місяця, на полях наступної Європейської ради", - сказав Боррель.

Високий представник переконаний, що "з цими гарантіями безпеки ми надішлемо чіткий сигнал Росії про нашу волю продовжувати підтримувати Україну". "З іншого боку, ви знаєте, що завтра міжурядові конференції з Україною та Молдовою розпочнуть процес вступу України, що є остаточними гарантіями безпеки", - додав він.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати