Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У литовському місті Йонава відкрилася виставка дитячих малюнків «Вільний Херсон»

24 травня, 16:23
Фото з фейсбук сторінки Херсонська обласна державна адміністрація

У литовському місті Йонава відкрилася виставка дитячих малюнків «Вільний Херсон», повідомляє пресслужба Херсонської ОВА.

Литовські школярі з Йонавського району та міста Йонава надіслали на конкурс 70 малюнків, котрі  присвятили мешканцям Херсона, які пережили російську окупацію і зараз живуть в умовах постійних обстрілів.

25 юних художників стали переможцями та номінантами конкурсу.  

Директорка художньої школи Рита Трімоніене під час церемонії відкриття виставки розповіла, що ідея конкурсу належить віце-меру міста Біруте Гайлієне, литовській волонтерці Мілді Гоштаутайте та вчительці художньої школи Йоліті Ясінській, які й організували цей конкурс.

Всі конкурсанти отримали дипломи і подарунки від керівництва школи, гостей заходу - представників Сейму Литовської Республіки та волонтерів - Мілди Гоштаутайте з ГО "Memorabilis" та Романа Бережного з благодійної організації EU4Kherson. Гостей під час відкриття виставки привітав струнний оркестр під керівництвом Д. Рімкуте.

До Дня конституції України малюнки юних литовських художників відправлять до Херсона. Їх можна буде побачити в гуманітарних центрах, бомбосховищах та лікарнях міста.

Дякуємо литовським колегам з мерії Йонави та представникам Сейму, організаторам та юним художникам.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати