Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На Рівненщині прикордонники провели для школярів заходи військово-патріотичного виховання

24 травня, 09:51
Фото dpsu.gov.ua

Прикордонники активно продовжують здійснювати заходи патріотичного спрямування з вихованцями навчальних закладів, повідомляє Державна прикордонна служба України.

Військовослужбовці проводять для дітей показові виступи, дні відкритих дверей, нерідко є учасниками навчальної дисципліни «Захист України», а іноді просто зустрічаються з молоддю, щоб виховати з них справжніх патріотів та свідомих громадян своєї Держави.

Зокрема днями прикордонники Житомирського загону на запрошення керівника Неньковицького ліцею, розташованого на Рівненщині, провели показові заняття для молодших класів. Тут прикордонники розгорнули декілька показових локацій з озброєнням, військовою технікою й безпілотними літальними апаратами. Дітлахи із задоволенням оглядали експонати, примірювали екіпіровку, спостерігали за вмілими діями оператора повітряної розвідки, уважно слухали настанови й навчання захисників.

Захід видався настільки вдалим і цікавим для дітлахів, що наступного дня, в рамках навчального предмета «Захист України», прикордонники відвідали також і дітей старших класів. Головна мета дисципліни – підготувати юнаків та юнок до боротьби за свою країну, навчити їх діяти в надзвичайних ситуаціях. А хто, як не захисники можуть підготувати молодь до спротиву та вправності дій.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати