Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Диспетчерський центр НЕК "Укренерго" вимушений залучати аварійну допомогу для енергосистеми і в денні години

23 травня, 14:22

Сьогодні заходи обмеження  споживання  діють в усіх регіонах України для промислових та побутових споживачів протягом всієї доби – з 00:00 до 24:00. Повідомляє НЕК "Укренерго".

Диспетчерський центр «Укренерго» довів до кожного обленерго обсяг визначеного для регіону ліміту споживання. При його перевищенні діють графіки погодинних відключень.

Причина: значні пошкодження української енергоінфраструктури після 5 масованих російських атак. Тривають відновлювальні роботи і планові ремонти. Одночасно,  щільна хмарність в більшості регіонів заважає сонячним електростанціям працювати  на максимумі своєї потужності в денні години.

Графіки погодинних відключень можуть бути застосовані для зниження рівня споживання при перевищенні визначених лімітів для кожної області. Диспетчерський центр «Укренерго» доводить їх напередодні до кожного обленерго. Якщо область споживає в межах доведеного ліміту, знеструмлення споживачів можуть не застосовуватись. Якщо ліміт перевищено – знеструмлення будуть відбуватись за опублікованим обленерго графіком.

Інформацію, коли саме можуть бути застосовані відключення у вашому регіоні, можна дізнатись в кабінеті споживача, на офіційних сайтах обленерго, а також на їхніх сторінках у соцмережах.

Нагадаємо, головна причина застосування заходів обмеження – наслідки ракетних ударів ворога по українських електростанціях. З 22 березня по 8 травня росіяни п’ять разів цілеспрямовано атакували всі великі теплові та гідроелектростанції. Через значні пошкодження вони не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як до початку цих атак. Для подолання дефіциту в енергосистемі залучаються імпорт та аварійна допомога з країн Європи. Але через масштабність пошкоджень – цих заходів не вистачає для підтримки балансу в енергосистемі, особливо в години максимального споживання. Тому Диспетчерський центр «Укренерго» вимушений застосовувати заходи обмеження споживання і для промислових, і для побутових споживачів.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати