Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

З 2022 року підготовку в рамках місії ЄС пройшли понад 52 тисячі українських військових

21 червня, 14:47
Фото Генеральний штаб ЗСУ

Заступник міністра оборони України з питань європейської інтеграції Олександр Балануца обговорив з Головою військового штабу ЄС генерал-лейтенантом Мікаелем Ван дер Лааном необхідність продовження місії ЄС EUMAM з підготовки українських військових, повідомляє Міністерство оборони України.

Станом на сьогодні, завдяки ініціативі партнерів, підготовку пройшли понад 52 тисячі українських солдатів, сержантів та офіцерів, що втричі перевищує оголошені очікування.

«Збройні Сили України наразі формують нові бригади, і ми потребуємо якісного навчання для наших військових. Тому продовження Місії ЄС з військової допомоги Україні є критично важливим. Дякуємо за вже надану підготовку та закликаємо зберігати і нарощувати обсяги й темпи», – підкреслив Олександр Балануца.

Місія ЄС з військової допомоги Україні розпочалася восени 2022 року після засідання 27 міністрів оборони країн ЄС і розрахована на два роки. Проте може бути продовжена у випадку необхідності – саме на це спрямовані поточні переговори українського військового керівництва з лідерами ЄС.

«Я підтримую продовження навчання та підготовки українських військових в межах тренувальної військової місії EUMAM. Ми дякуємо Україні за її боротьбу проти російської агресії та маємо зробити все можливе для її підтримки», – зазначив генерал-лейтенант Мікаель Ван дер Лаан.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати