Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Німеччина передала Україні партію спеціального обладнання для відновлення енергетичної інфраструктури

20 червня, 17:57
Фото з фейсбук сторінки Міністерство енергетики України

Україна отримала від Німеччини нову партію спецтехніки для відновлення енергетичної інфраструктури, повідомила пресслужба Міністерства енергетики України.

В Україну надійшла чергова партія спецтехніки для ремонтів, отриманої за координації Міненерго. Два автомобілі Mercedec-Benz Arocs з краном-маніпулятором для робіт на електромережах передано енергетикам під час зустрічі заступниці міністра енергетики України Світлани Гринчук із Надзвичайним і Повноважним Послом Федеративної Республіки Німеччина в Україні Мартіном Єґером. Це частина партії із 16 одиниць спецтехніки на суму у 2,3 мільйони євро, придбаних у межах Українсько-Німецького енергетичного партнерства та завдяки кампанії зі збору коштів та закупівель, реалізованій GIZ.  

Частина авто вже доставлені в Україну і допомагають енергетикам Харківської, Миколаївської, Тернопільської областей. Решту автівок отримають оператори системи розподілу у Запорізькій, Черкаській областях, додаткові одиниці техніки поїдуть на Харківщину та Миколаївщину.

«Німеччина - наш надійний партнер. Країна - найбільший донор Фонду підтримки енергетики України, створеного за ініціативи Міністра енергетики України Германа Галущенка та Єврокомісара з питань енергетики Кадрі Сімсон. Внесок країни до Фонду становить понад 275 мільйонів євро. Кампанія зі збору коштів та закупівель у межах Українсько-Німецького енергетичного партнерства також є надзвичайно важливою. Вантажівки, які отримають наші енергетики, допоможуть швидко виконати ремонти, що посилить надійність електропостачання в регіонах», - зазначила Світлана Гринчук.

Мартін Єґер своєю чергою наголосив: «Наша підтримка йде від щирого серця - вона конкретна і сильна. З початку війни до 2022 року уряд Німеччини закупив і  доставив енергетичні товари на суму понад 12 мільйонів євро у межах Українсько-Німецького енергетичного партнерства, включно з цими ремонтними вантажівками. Крім того, трансформатори, генератори та сонячні панелі, надані німецькими компаніями, також були доставлені і зараз забезпечують електроенергією понад 550 000 людей в Україні. Ми стоїмо пліч-о-пліч з Україною».

Під час зустрічі також обговорювалися напрямки співпраці для нарощування потужностей розподіленої генерації в Україні до початку наступної зими та результати нещодавно проведеної у Берліні Конференції з відновлення України.

Нагадаємо, з березня 2022 року Україна отримала з Німеччини 120 вантажів гуманітарної допомоги для енергосектору загальною вагою понад 1670 тонн, серед яких трансформатори, генератори, кабель, арматура для повітряних ліній та інше обладнання, необхідне для проведення відновлювальних робіт.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати