Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Глобальний саміт миру є свідченням того, що шлях до справедливого миру в Україні буде довгим – Євген Магда

20 червня, 22:56

У ході Глобального саміту миру можна відмітити низку показових фактів, які, зокрема, вказують на те, що війна триватиме. Таку думку під час обговорення в Медіацентрі Україна – Укрінформ висловив директор Інституту світової політики Євген Магда.

«Я думаю, що для України цей Саміт є свідченням того, що війна для нас іще довго. Тому що на цьому Саміті представники різних «клубів» – «клубу» Заходу, «клубу» Глобального Півдня – вони всі були в своєму репертуарі. Ніхто не змінив сою позицію просто під час. І це теж показовий факт. Як і те, що Саудівська Аравія, яку протягом трьох тижнів перед Самітом двічі відвідав Президент, все-таки не підписала комюніке», – зазначив він.

За словами Євгена Магди, головний висновок, який можна зробити за підсумками Саміту можна характеризувати двома словами – далі буде.

«Головний висновок буквально з восьми літер – далі буде. Я думаю, що ми спостерігаємо в режимі реального часу, як триває пошук шляхів до миру. І для мене є важливим те, що Україна в цьому випадку грає роль ініціатора. Той факт, що від оприлюднення десяти пунктів Мирного плану Володимира Зеленського до власне самої зустрічі пройшло півтора року свідчить про те, наскільки це непростий процес. Це нагадує складання пазла, в якому дійсно було десятки компонентів. І те, що він склався, – це вже спіх. Хоча росія і, на жаль, Китай грали і проти участі в Саміті, і проти достатньо високого представництва, це було очевидно», – пояснив Євген Магда.

Нагадаємо, що 15-16 червня у Швейцарії пройшов Глобальний саміт миру, ініційований Україною. У ньому взяли участь понад 100 країн і організацій з усього світу.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати