Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

В Музеї Ханенків експонується виставка голландського та українського живопису із приватних колекцій

19 червня, 21:52
Фото kyivcity.gov.ua

Київ та Гаага посилять розвиток двосторонньої співпраці. Про це йшлося під час зустрічі першого заступника голови КМДА Миколи Поворозника і заступниці голови КМДА Ганни Старостенко з мером нідерландського міста Гаага Яном ван Заненом. Повідомляє Київська міська рада.

«Можливо хтось скаже, що під час війни мистецтво не на часі. Утім на моє переконання якраз навпаки: мистецтво підтримує під час війни. І це не просто слова, цьому підтвердження – заповнені театральні зали, виставки та кінопокази. Мистецтво підтримує ментальне здоров'я людей і не дає занепасти духом, вселяє віру та дає надію на краще. Виставка, яку привезли з міжнародного міста миру та справедливості, дуже символічна для нас, адже ми, українці, дуже чекаємо на справедливу Перемогу», – сказав Микола Поворозник.

Він окремо зазначив, що Київ зацікавлений у втіленні ініціатив щодо всебічного розвитку двосторонніх відносин та націлений на розвиток двосторонньої співпраці з містом Гаага. Також під час зустрічі обговорили безпекову ситуацію в місті, враховуючи воєнні часи. Микола Поворозник підкреслив, що для Києва наразі пріоритетним є забезпечити безперебійну роботу міських служб. Зокрема йдеться про надання якісних комунальних і муніципальних послуг у транспорті, медицині, освіті; безперебійне водо- та електропостачання, функціонування критичної інфраструктури тощо.

Це перший візит мера Гааги Яна ван Занена до Києва. Зустріч символічно відбулася на виставці голландського та українського живопису із приватних колекцій, що наразі експонується в Музеї Ханенків.

Ганна Старостенко подякувала меру та представникам нідерландського міста за реалізацію міжнародного художнього проєкту «Гаага-Київ. Живопис кінця XIX – початку XX століття з родинних колекцій Гоґстедерів та Понамарчуків».

«Реалізація цього проєкту – прояв міжнародної солідарності музейників з Україною. Він підкреслює надихаючу силу і важливість мистецтва навіть під час війни. Живописні полотна відображають зв’язок між двома країнами та спільне прагнення до миру», – сказала Ганна Старостенко.

Мер Гааги Ян ван Занен оглянув виставку та поділився своїми враженнями.

«Можливість побачити виставку «Гаага – Київ» особисто була емоційним досвідом. Картини та зображення, представлені в Музеї Ханенків, відвідувачі вважають не просто красивими витворами мистецтва. Із моменту початку війни такі виставки стають дедалі важливішою частиною ідентичності та культури народу України. Як міжнародне місто миру та справедливості, Гаага пишається тим, що твори мистецтва з добірки одного з її найвидатніших колекціонерів мистецтва виставлені в Києві. Це знак нашої солідарності з народом Києва, України та підтримки свободи вираження думок будь-де», – зауважив Ян ван Занен.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати