Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

За театр-візитівку

Актор Михайло Мельник став почесним громадянином Дніпра
18 грудня, 19:40

Дніпропетровська міська рада ухвалила рішення присвоїти звання «Почесний громадянин міста Дніпра» актору, директору та художньому керівнику Дніпровського академічного українського театру одного актора «Крик» Михайлу МЕЛЬНИКУ.

За 30 років існування театру «Крик» Михайло Мельник створив 14 спектаклів за творами українських і зарубіжних авторів. Його вистави, які виконуються виключно українською мовою, завжди мають аншлаг у переважно російськомовному Дніпрі. Театр «Крик» давно став своєрідною візитівкою Дніпра — його відвідують як жителі, так і гості міста.

«Для мене це виявилось приємною несподіванкою. У Дніпро я приїхав 38 років тому і через певний час відчув, що це місто стало мені дуже рідним — його вулиці й набережна, мешканці. Тут я створив театр одного актора «Крик», завдяки якому й став відомим. Дніпро я не проміняю, мабуть, ні на жодне інше місто», — сказав актор для «Дня».

Наша газета вже писала, що Михайло Мельник, як людина з активною громадянською позицією, із власної ініціативи висаджує на вулицях Дніпра молоді дубки, аби місто залишалося зеленим. Один із таких дубків зараз росте біля ганку театру «Крик». Михайло Мельник має звання заслуженого артиста України, народного артиста України, також він є лауреатом найвищої відзнаки для митців нашої держави — Національної премії України імені Тараса Шевченка. На сьогодні звання Почесного громадянина Дніпра (Дніпропетровська) присвоєно 45 особам.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати