Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Про «методологію» «Дня»

30 травня, 12:18
Фото з архіву "Дня"

Мені поталанило пізнати Школу журналістики газети «День» одразу у двох статусах – спочатку «школярем», а згодом у ролі лектора-доповідача. У своїх враженнях після першої зустрічі 11 років тому написав, що знайомство з «Днем» дає підстави оптимістичніше дивитися на українську журналістику загалом. А також – що сподіваюся на подальшу плідну співпрацю. Я щасливий, що моє бажання стало реальністю.

Наступні роки співтворчості з «Днем» стали свідченням, що журналістикою в Україні можна займатися з задоволенням і водночас гідністю. І саме Школу журналістики відкрила для мене двері в професію.

В нашій країні існує чимало різноманітних тренінгів та навчальних програм для медійників, але «День» займає абсолютно унікальну, не схожу на інших, нішу. Коли Школа журналістики ще відбувалася в очному форматі, завдяки уважним і вимогливим наставникам учасники могли відточувати практичні навички зі створення різноманітного журналістського контенту. Однак найважливішим завжди було інше.

«День» пропонує альтернативну перспективу – інший погляд на соціально-політичні та культурні процеси в нашій країні. Про це свідчать теми, що їх піднімає видання, і автори, які беруть на себе місію розкривати ці теми для аудиторії. Систематичність, широкий контекст, глобальна картина подій, чіткі й непорушні цінності – те, що завжди вирізняло «День» і те, чого так не вистачає сьогодні українській журналістиці. Завдяки Школі журналістики студенти, майбутні медійники, мають унікальну нагоду познайомитися з «методологією» «Дня» і зануритися в картину світу, яку плекає видання та його головний редактор Лариса Івшина. Протягом років свого існування Школа журналістики стала справжнім інтелектуальним осередком, довкола якого гуртуються професіонали зі спільними цінностями та інтересами.

І я вдячний кожній особі та інституції, завдяки яким, попри всі обставини, живе середовище Школи журналістики журналістики «Дня» продовжує розвиватися!

Роман Гривінський

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати