Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Понад 250 «ранніх пташок»

виходили цьогоріч у Дніпропетровському обласному перинатальному центрі
31 жовтня, 19:33
ФОТО З АРХІВУ «Дня»

2019 року в Дніпропетровському обласному перинатальному центрі виходили понад 250 «ранніх пташок». Так лікарі називають недоношених малюків вагою до 2,5 кг. Про це повідомили в департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА, передає www.kmu.gov.ua.

«Коли виникає загроза передчасних пологів, намагаємося якнайдовше відтягти цей момент. Адже утроба матері — це кращий «інкубатор», створений природою досконало, — розповіла головний лікар обласного перинатального центру Людмила Падалко. — Недоношені діти можуть народитися з вагою від 500 до 2500 грамів. Їхнє життя залежить від того, хто опинився поряд у перші хвилини».

За словами лікаря, недоношеним немовлятам життєво необхідні справжні професіонали — як лікарі, так і медсестри. «Це люди, які мають особливі, дуже глибокі знання та велике серце. Таких медиків мало, і вони — на вагу золота, — пояснила Людмила Падалко. — Медицина прогресує, тому ми постійно вчимося. Ось, наприклад, нещодавно старшу медсестру нашого центру Наталію Крайняк визнали однією з кращих в Україні. Її вже запросили на навчання до Лондона та Манчестера на два тижні».

2019 року в обласному перинатальному центрі врятували понад 264 недоношених дітей. Із них 97 мали вагу до 1,5 кг, 50  не важили і кілограма.

«Раз на рік збираємо на зустріч «ранніх пташок» разом із батьками. Малі приходять у фраках та сукнях. Кожна родина для нас, лікарів, наче рідна», — поділилася Людмила Падалко.

В обласному перинатальному центрі приймають 60% передчасних пологів Дніпропетровщини.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати