Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / УКРАЇНА

06 грудня, 00:00

Збільшення штрафів — збільшення хабарів?

70% жителів великих міст України вважають, що збільшення штрафів за порушення правил дорожнього руху потягне за собою збільшення кількості хабарів інспекторам ДАІ. Впевнених в іншому набагато менше. Про це свідчать результати телефонного опитування, проведеного компанією «Перша рейтингова система» на замовлення «Корреспондент.net». Тільки 23% опитаних вважають, що реформи правил дорожнього руху поліпшать ситуацію із корупцією на дорогах. При цьому серед тих, хто говорить про збільшення кількості хабарів, більше жінок, ніж чоловіків. Дослідження також показує: чим старші респонденти, тим більше серед них впевнених у збільшенні хабарництва. Дослідження проводилося 20—23 листопада 2008 року методом телефонного інтерв’ю в Києві, Донецьку, Дніпропетровську, Одесі, Львові. Опитано 1064 респонденти віком старших 18 років. Статистична похибка не перевищує 3,2%.

«Розгул червоного диявола» на Хмельниччині — нове видання із серії «Реалібітовані історією»

Ще одним ѓрунтовним дослідженням поповнилася бібліотека вивчення сталінських політичних репресій другої половини 30-х років ХХ століття на Хмельниччині. Як повідомляє Укрінформ, вийшли сигнальні екземпляри книги «Розгул червоного диявола» подільського журналіста і письменника Петра Маліша. В цьому історико-публіцистичному виданні автор показує початковий період репресій, а саме: жовтень — грудень 1937 року. На основі розсекречених документів Політбюро ЦК ВКП(б), наказів наркома внутрішніх справ СРСР, матеріалів політичних справ місцевих відділень НКВД, розповідей репресованих і свідків подій змальована страшна картина розкручування маховика репресій в одному з прикордонних багатонаціональних регіонів України. Кожна зі статей книги доповнена списками розстріляних того чи іншого дня у Проскурові (тепер Хмельницький), Шепетівці та Кам’янці-Подільському. Згідно з статистичними даними НКВД, з трьох досліджених місяців розстріли здійснювалися 42 дні. Внаслідок 63 розстрілів знищено, як довели пізніше прокурори, майже 3100 безневинних людей. «Розгул червоного диявола» — наступна після першого обласного тому з серії «Реабілітовані історією» книга, де оприлюднені прізвища подільських катів-енкаведистів.

«Бориспіль» підвищує пильність

У міжнародному аеропорту «Бориспіль» у рамках двосторонньої співпраці між адміністрацією Державної прикордонної служби України, міністерством енергетики США та міністерством закордонних справ і міжнародної торгівлі Канади встановлена сучасна система радіаційного контролю, повідомляє Інтерфакс-Україна. Для реалізації такої програми, зі слів глави Державної прикордонної служби України Миколи Литвина, було витрачено близько $2 млн. Сама система обладнання складається зі стаціонарного обладнання радіаційного контролю (портальні монітори), комп’ютерного та комунікаційного обладнання, систем захисту та інженерного оснащення. Крім того, програма Національної адміністрації з ядерної безпеки Міністерства енергетики США співробітничає з урядами інших країн у напрямку встановлення спеціалізованих пристроїв на пунктах перетину кордонів у аеропортах, морських портах та інших пунктах перетину для визначення контрабанди ядерних чи інших радіоактивних матеріалів. За словами посла США в Україні Вільяма Тейлора, на сьогоднішній день за цією програмою встановлено обладнання в понад 230 пунктах перетину кордонів по всьому світу. Зі слів Н. Литвина, загалом у рамках співпраці було досягнуто домовленість про встановлення до 2015 року 70 аналогічних систем обладнання на міжнародних пунктах пропуску через державний кордон.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати