Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Естафета» сакур – тепер в Ужгороді

У межах акції з нагоди Року Японії в Україні у містах нашої країни висадять понад 2 тисячі дерев
18 квітня, 19:13
ФОТО АВТОРА

Почесним учасником заходу став міністр-радник Посольства Японії в Україні Мічіо Харада. З участю міського голови Ужгорода Богдана Андріїва та його колег перші десять дерев висадили на проспекті Свободи та Православній набережній. Ще 20 сакур посадять восени.

Пан Мічіо Харада, який вперше перебуває в Ужгороді, зазначив, що ужгородці мають справді пишатися тим, що у них ростуть такі чудові сакури, що місто справило на нього прекрасне враження, і він з радістю приїде сюди знов. Також міністр-радник Посольства Японії додав, йому дуже приємно, що зараз висаджують не тільки сакури, подаровані Посольством, а й придбані міською владою.

Вранці сакури висадили на Православній набережній біля пам’ятника загиблим при виконанні службових обов’язків працівникам внутрішніх справ. У заході взяли участь очільник Нацполіції Сергій Князєв, голова Закарпатської обласної ради, міський голова та інші офіційні особи. Залюбки долучилися до висадження дерев і школярі Ужгородської ЗОШ №11, які саме проходили повз алею. На згадку учні зробили і фото з японським дипломатом.

Навесні Ужгород часто називають «маленькою Японією». Цвітіння сакури, яку в місті почали висаджувати ще на початку минулого століття, неабияк прикрашає історичне середмістя й головні вулиці міста, заохочуючи відвідати його тисячі туристів. Однак дуже часто сакури потерпають від місцевих жителів та гостей, які задля вдалих фото люблять ламати гілки чи забиратися на дерева. Цьогоріч волонтери в соціальних мережах запустили акцію #сокоти_сакури (нагадаємо, наша газета писала про неї у «Дні» № 60 від 5 квітня): усі зацікавлені, скориставшись хештегом, можуть почитати про дерева, знайти карту цвітіння і дізнатися, як безпечніше фотографуватися. Для тих, хто не користується соціальними мережами чи користується ними вкрай рідко, волонтери роздрукували листівки, які залишають на тимчасових стендах у місцях масового цвітіння японської вишні. Сьогодні такі стенди розмістили й поряд із саджанцями дерев, подарованих Посольством Японії в Україні.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати