Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Доїхав комфортно? Подякуй екіпажу!

У Вінниці городяни визначають найввічливішого водія громадського транспорту
19 лютого, 19:29
ФОТО НАДАНО АВТОРОМ

«Марафон взаємоввічливості» оголосила Вінницька транспортна компанія. Тепер пасажири можуть віддячити за чемність у трамваї, тролейбусі та автобусі, проголосувавши за найвідповідальніші екіпаж міського громадського транспорту. Для цього потрібно знайти у транспорті плакат з номером екіпажу й відсканувати QR-код. Далі — зробити три прості дії: натиснути на значок голосування, обрати номер екіпажу, який сподобався, і клацнути на кнопку «голосувати». Який екіпаж набере найбільше голосів, той і переміг.

«Щодня ми проводимо у транспорті чимало часу: хтось їде на роботу, хтось — на навчання, а комусь терміново потрібно знати, які ціни сьогодні на вінницьких ринках, — розповідає директор Вінницької транспортної компанії Михайло ЛУЦЕНКО. — Наше завдання забезпечити якість і безпечність перевезення пасажирів, але й ввічливості у транспорті ніхто не скасовував. Тому вирішили запропонувати вінничанам визначити найкращий екіпаж, простимулювати водіїв працювати професійніше і разом з тим закликати городян поводитися у транспорті достойно одне щодо одного».

Проєкт реалізується у співпраці з радіокомпанією «Місто над Бугом». Редакторка відділу розважальних програм Альона ЄЛАГІНА каже, що «Марафон взаємоввічливості» покликаний зробити людей добрішими і прибрати негатив, який час від часу виникає у транспорті на порожньому місці.

«Оголошення зупинок, рекомендації та пропозиції лунають у громадському транспорті голосами наших радійників. Щодня вінничани і гості міста слухають фрази: «Обережно, двері зачиняються», «Розраховуйтесь, будь ласка, за проїзд» чи «Поступайтесь місцем старшому». Багато років поспіль такі оголошення вчать нас бути ввічливими, але чемними та професійними мають бути і водій, і кондуктор, незалежно від погодних умов, власного настрою чи тисняви у салоні. Так народилася ідея запровадити марафон для взаємоввічливості, — відзначає Альона. — Тому якщо вам комфортно рухатися містом з екіпажами Вінницької транспортної компанії — віддайте їм свої голоси. Отримали щасливий білет від чемного та усміхненого водія? Посміхніться у відповідь і подякуйте йому, проголосувавши за екіпаж, у якому він працює. Разом ми зробимо наше місто добрішим».

 Результати голосування мають оприлюднити уже за місяць. За підсумками переможці одержать пам’ятні нагороди. Які саме — організатори не розголошують. Нагородження переможців відбудеться до Дня комунального працівника, тобто 15 березня.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати