Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Бібліотеці української діаспори — ім’я Джона МакКейна

З такою ініціативою виступив мер Дніпра Борис Філатов, який і організував її створення в Дніпрі
28 лютого, 19:20
БОРИС ФІЛАТОВ

У Дніпрі створять єдину в Україні Бібліотеку української діаспори. На думку міського голови Бориса ФІЛАТОВА, вона має носити ім’я великого друга України, американського сенатора Джона МакКейна.

Унікальну Бібліотеку української діаспори імені Джона МакКейна з книжковим фондом у майже 10 тисяч видань розташують на першому поверсі Центральної міської бібліотеки Дніпра. Нагадаємо, американський сенатор, голова комітету Сенату США зі збройних сил Джон МакКейн неодноразово відвідував Україну під час Євромайдану, а також війни на Донбасі. Бував він і в Дніпрі, де мав зустрічі як з місцевою владою, так і з бійцями добровольчих батальйонів, а також волонтерами. Дж. МакКейн був прибічником надання Україні всебічної допомоги для боротьби проти російської агресії. Помер сенатор 25 серпня 2018 року.

Нагадаємо, проект створення такої бібліотеки став можливим завдяки домовленостям, які мер Дніпра уклав під час свого відрядження до США навесні минулого року. Всі книжки майбутньої бібліотеки мають бібліографічну цінність. Свого часу вони були видані в Німеччині, Бразилії, Аргентині, США та Канаді. Серед раритетних видань — екземпляри, які переповідають історію Української повстанської армії, філософська, історична література. Однією з перлин майбутньої бібліотеки стануть українські альманахи. «Щоби втілити цей проект, нам довелося завоювати неабияку довіру. Коли я був у Сполучених Штатах Америки, я мав домовленість з Українською православною церквою США і з українською діаспорою — насамперед міста Рочестер. Ішлося про те, що бібліотечні фонди української діаспори, а також деякі книжки з бібліотеки Саут-Баунд-Брука будуть передані в комунальну власність територіальної громади Дніпра, і у нас тут буде сформовано Бібліотеку української діаспори», — зазначив Борис Філатов під час відкриття фотовиставки газети «День» минулого тижня.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати