Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

П’ять кроків назустріч Кривому Рогу

«АрселорМіттал Кривий Ріг підтримав ініціативи Офіса Президента України
13 серпня, 10:07

Повідомлення про це з’явилося на сайті підприємства. У ньому йдеться, що топ-менеджери «АрселорМіттал Кривий Ріг ще наприкінці липня зустрілися із главою держави Володимиром Зеленським, а днями провели перемовини з представниками Офіса Президента України, обговоривши можливості поліпшення екологічної ситуації і впровадження соціальних проектів у Кривому Розі. Сторони домовилися про «п’ять кроків», які мають сприяти розв’язанню екологічних і соціальних проблем Кривого Рогу і країни загалом.

По-перше, «АрселорМіттал Кривий Ріг продовжить глобальну модернізацію підприємства — у найближчі п’ять років інвестиції становитимуть понад 1,8 млрд доларів, що дасть змогу скоротити викиди в атмосферу на 50—55%. Зокрема, будуть реалізовані масштабні інвестиційні проекти в агломераційному виробництві, на долю якого припадає близько двох третин усіх викидів меткомбінату. Реконструкція аглоцеху № 2 і будівництво фабрики грудкування дасть змогу закрити застарілі аглофабрики.

Крім цього, підприємство, не відкладаючи справу в довгу скріню, підготувало план короткострокових ініціатив зі зниження навантаження на довкілля за підсумками візиту глави держави до Кривого Рогу 12 липня. План передано особисто Президентові України на зустрічі, він передбачає зменшення викидів в атмосферу на 10—15% упродовж найближчих кількох місяців.

По-друге, компанія дістала можливість продовжити реалізацію інвестиційного проєкту з будівництва комплексу безперервного розливання сталі (МБЛЗ-2,3). Зокрема, відновлено пуско-налагоджувальні роботи, які було зупинено після проведення працівниками СБУ обшуку 20 липня в межах розслідування кримінальної справи за статтею 441 КК («Екоцид»).

По-третє, підприємство також планує активно працювати з урядом України за програмами корпоративної соціальної відповідальності (КСВ). Одним з ключових напрямів стане охорона здоров’я, а саме — поліпшення умов профілактики і лікування городян, зокрема розвиток сфери медичних послуг у Кривому Розі. Підприємство підтримало ініціативу Офіса Президента України зі створення у Кривому Розі Фонду здоров’я, який буде сформовано за участі різних підприємств регіону. Кошти Фонду планується інвестувати в розвиток медичної бази міста. «АрселорМіттал Кривий Ріг» готовий стати одним з учасників цього пулу підприємств і вносити по 100 мільйонів гривень на рік.

По-четверте, в межах КСВ і розвитку спорту в місті АМКР візьме участь у капітальному відновленні (ремонті) стадіону «Металург» у Кривому Розі. Підприємство вкладе в цей проект 50 мільйонів гривень: по 25 мільйонів — у 2019 і 2020 роках.

По-п’яте, керівництво країни також висловило зацікавленість у будівництві нових бетонних доріг у країні з використанням шлаків металургійного виробництва. Це дасть змогу створити якісну інфраструктуру в регіонах і розвантажити шлакові відвали на металургійних підприємствах. Стратегічним партнером держави в цьому напрямі готовий стати АрселорМіттал Кривий Ріг».

Повідомляється також, що компанія «АрселорМіттал», яка є одним з найбільших іноземних інвесторів в Україні, відкрита до співпраці з усіма зацікавленими сторонами. Її інвестиції в Україну у 2005-2018 рр. становлять з урахуванням придбання підприємства 9,2 млрд доларів. Під час свого візиту до Кривого Рогу Президент України Володимир Зеленський, уродженець міста, розкритикував підприємство за невиконання в терміни зобов’язань з поліпшення екологічної ситуації в регіоні і закликав надати фінансову підтримку людям, що потерпіли через шкідливі викиди в атмосферу. За кілька днів, 17 липня, стало відомо, що СБУ порушила кримінальну справу за ст. 441 Кримінального кодексу України — «екоцид». У зв’язку з цими подіями меткомбинат звернувся до Президента Зеленського та світової спільноти з проханням втрутитися в ситуацію і припинити тиск на іноземного інвестора.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати