Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Немає самотніх»

У Черкасах волонтери об’єдналися, щоб допомагати літнім та соціально незахищеним людям
25 березня, 19:44
ФОТО ОЛЕКСАНДРА ЛАВРІНЕНКА

Щоб посилити соціальну службу області та міста Черкас, волонтери створили об’єднання «Немає самотніх». Їх покликання — допомогти людям, які на час карантину потребують сторонньої підтримки. Тож волонтери у захисному спорядженні навідуються до самотніх людей, багатодітних матерів, людей із інвалідністю, спілкуються, закуповують продукти харчування та ліки.

«Ми всі волонтери громадської ініціативи «Немає самотніх». Цільова аудиторія нашого проєкту — не така й маленька. Лише по місту Черкаси нараховується орієнтовно 600 людей, яким потрібна допомога, сюди також додаємо і самотніх матерів з дітьми, ізольованих людей, які приїхали з-за кордону, людей з інвалідністю. По області таких людей — орієнтовно більше двох тисяч осіб», — розповіла координаторка проєкту Ірина ХОРОШАЄВА.

Крім Ірини, організували цей рух черкащанки Юлія Іщенко, Марина Гурьянова, Леся Валяєва та Олена Гавриш.

Нині ж коло волонтерів, які зголосились допомогти, постійно зростає. За словами координаторки логістичного центру Наталії ДАНЬКОВСЬКОЇ, зареєструвалось вже орієнтовно 50 волонтерів. Частина з них — із районів.

«Потребують підтримки в основному літні люди, їм або взагалі важко виходити, або вони бояться, адже перебувають в групі ризику. Доставляємо ліки, продукти, надаємо в разі потреби психологічну допомогу. Бо багатьом людям не вистачає простого спілкування, тому ми створили і групу психологічної підтримки», — розповідає Наталія.

Звернення про прохання допомоги надходять із «гарячих ліній», які спеціально створені у Черкаській облдержадміністрації та Черкаській міській раді. Далі їх опрацьовують у логістичному центрі та передають волонтерам.

Також волонтери додають, що доставку ліків та продуктів роблять за рахунок заявника, адже ресурсів для безоплатної допомоги в них немає. Втім потроху починає підключатися і бізнес Черкас та благодійні організації.

Як розповіла Ірина Хорошаєва, днями вони очікують допомогу від підприємця Віктора Євпака — 1000 масок. Благодійний фонд «Деликат» також надасть безоплатні продуктові набори для людей, у яких немає коштів навіть на продукти.

Днями кілька продуктових наборів розвіз волонтер Олександр Лавріненко. Каже, є такі жителі, які самі можуть розплатитися за замовлення, а є такі, які, на жаль, цього зробити не в змозі.

«Нині ми збираємо та пакуємо продукти харчування, потім плануємо розвозити, будемо робити це власними силами, бо в людей наразі немає коштів. Хочу щиро подякувати Наталії Богдановій, яка згодилась бути волонтером у цьому важливому для літніх людей проєкті. Друзі, не будьте байдужими, підключайтеся», —  закликав пан Олександр.

Також об’єднання займатиметься і розклейкою інформаційних плакатів щодо безпеки від коронавірусу.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати