Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Україна представить США конкретні цілі, по яких вона могла б завдати удару американською зброєю, - ЗМІ

27 серпня, 15:33

Україна представить адміністрації президента Сполучених Штатів Джо Байдена цілі на території росії, по яких вона могла б вдарити американською зброєю. Цей список буде останньою спробою переконати Вашингтон зняти обмеження на використання засобів ураження.

Про це пише Politico, покликаючись на власні джерела, передає Рубрика.

Зазначається, що Україна й раніше представляла список з потенційними цілями для можливих ударів по них західною зброєю, а втім, цього разу такий перелік має стати ще більш конкретним.

Очікується, що це станеться вже цього тижня під час візиту президента України Володимира Зеленського та міністра оборони Рустема Умєрова до США.

США вже кілька місяців вважають, що зняття обмежень не матиме стратегічного значення у війні, оскільки росія перемістила свої найважливіші цілі, зокрема літаки, подалі від кордону і зробила їх недосяжними.

А втім, Київ все ж визначив кілька важливих цілей, яких він може досягти за допомогою ракет, наданих США. Україна сподівається, що цей список зможе переконати Джо Байдена змінити свою думку.

Українські чиновники та законодавці наполягають на тому, що зняття всіх обмежень є необхідним, вважаючи, що це дасть військовим більшу свободу для боротьби з росією в межах її кордонів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати