Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Тенісистка Світоліна і плавець Романчук нестимуть прапор України на відкритті Олімпіади-2024 у Парижі

26 липня, 12:54

Тенісистка Еліна Світоліна і плавець Михайло Романчук нестимуть прапор України на відкритті Олімпійських ігор 2024 року в Парижі (Франція), повідомляє агентство Інтерфакс-Україна.

"26 липня у французькому Парижі відбудеться урочиста церемонія відкриття Ігор ХХХІІІ Олімпіади. Прапор України нестимуть призери попередніх Олімпійських ігор у Токіо: тенісистка Еліна Світоліна та плавець Михайло Романчук", - ідеться в повідомленні Національного олімпійського комітету.

Зазначається, що традиційно країни-учасниці мають одразу двох прапороносців - жінку та чоловіка, це пов'язано з активною позицією Міжнародного олімпійського комітету (МОК) щодо відстоювання принципів гендерної рівності.

"Організатори наголошують, що Олімпійські ігри-2024 вперше в історії гендерно збалансовані (50% жінок і 50% чоловіків)", - додали в Комітеті.

Як повідомлялося, Літні Олімпійські ігри в Парижі відбудуться з 26 липня до 11 серпня. Українські спортсмени отримали 124 ліцензії на участь в Олімпіаді-2024.

Збірна України зі 140 спортсменів буде представлена в 26 з 32 дисциплін: бадмінтон, бокс, вільна та греко-римська боротьба, брейкинг, важка атлетика, велосипедний спорт (маунтенбайк і шосе), веслувальний слалом, академічне веслування та веслування на байдарках і каное, спортивна гімнастика, художня гімнастика, дзюдо, легка атлетика, артистичне плавання, плавання, скелелазіння, стрибки у воду, стрільба з лука, стендова стрільба, кульова стрільба, сучасне п'ятиборство, теніс, настільний теніс, фехтування і футбол.

На минулій Літній Олімпіаді в Токіо-2020 (яка відбулася 2021-го року через пандемію коронавірусу) Україна посіла 44-те місце в медальному заліку і стала 16-ю країною в рейтингу за загальною кількістю завойованих медалей (1 золота, 6 срібних і 12 бронзових). На Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро 2016 року українські спортсмени завоювали 11 олімпійських медалей (2 золоті, 4 срібні та 5 бронзових нагород).

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати