Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Українці Підгайна та Коваль виграли "золото" в танцях на льоду на етапі юніорського Гран-прі в Будапешті

24 вересня, 22:17
Фото: НОК України

У Будапешті завершився п'ятий етап юніорського Гран-прі з фігурного катання. Українці Ірина Підгайна та Артем Коваль за підсумками змагань вперше здобули золоті медалі у танцях на льоду на рівні Гран-прі.

Дебютне "золото" юніорського Гран-прі-2023/24 у танцях на льоду Україна здобула у вересні. Переможцями етапу в Стамбулі стали Марія Пінчук та Микита Погорєлов.

А першу медаль на турнірі у Будапешті Україна здобула у п'ятницю, 22 вересня. Срібні нагороди у змаганнях спортивних пар виграли Віолетта Сєрова та Іван Хобта.

Як виступили Підгайна та Коваль

  • Українці отримали другу суму балів як за ритмічну, так і за довільну програми, але за підсумком двох виступів піднялися на найвищу сходинку п’єдесталу.
  • Підгайна та Коваль на 3,14 бала випередили американський тандем Ялі Педерсен / Джеффрі Чен.
  • Результати у ритмічному (61,77 бала) та довільному (87,65) танцях, а також за сумою двох виступів (149,42) стали особистими рекордами для Підгайної та Коваля.

Юніорський Гран-прі з фігурного катання. 5-й етап (Будапешт). Танці на льоду

  1. Ірина Підгайна – Артем Коваль (Україна) – 149,42 бала
  2. Ялі Педерсен – Джеффрі Чен (США) – 146,28
  3. Данія Муаден – Тео Біго (Франція) – 146,03

Для Підгайної та Коваля це перша нагорода на рівні юніорського Гран-прі у кар'єрі. Раніше їхнім найкращим досягненням було четверте місце на Baltic Cup у 2022 році.

Востаннє Україна здобувала одразу дві медалі на одному етапі юніорського Гран-прі вісім років тому. У 2015 році в Лінці "бронзу" завоювали Іван Павлов (чоловіче одиночне катання) та Рената Оганесян і Марк Бардей (спортивні пари). Це перший випадок за 23 роки, коли українські фігуристи вибороли більше однієї золотої медалі за сезон юніорського Гран-прі. Востаннє подібне траплялося у 2000 році, коли два титули в танцях на льоду здобули Алла Бекназарова та Юрій Кочерженко.
Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати