Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Повінь на південному сході Швейцарії: одна людина загинула, ще двоє вважаються зниклими безвісти

24 червня, 12:56
На південному сході Швейцарії у кантоні Граубюнден унаслідок повені, спричиненої сильними дощами, та подальшого зсуву ґрунту рятувальники знайшли мертвою одну людину з трьох зниклих безвісти. Про це повідомляє АР, передає Укрінформ.

Як зазначається, команда із 200 рятувальників шукає зниклих людей із суботи за допомогою екскаваторів, спеціально навчених пошукових собак, безпілотників та армійських гелікоптерів. Вночі пошуки призупиняли через сильні дощі.

Але ймовірність знайти їх живими невелика, сказав журналістам у неділю Вільям Клотер із швейцарської поліції, який керує рятувальною операцією.

«Сьогодні дуже сумний день», – сказав член федеральної ради Швейцарії Ігнаціо Кассіс, який приїхав на місце трагедії, щоб висловити солідарність з місцевими мешканцями.

Також через негоду стала повністю недоступною траса A13, що сполучає країну з Італією.

Як повідомляв Укрінформ, сильна гроза у ніч на п’ятницю у долині Граубюнден спричинила розлив річок, у результаті чого вулиці були затоплені, а десятки жителів Мезокко евакуйовані, повідомила місцева влада. Масштабний зсув ґрунту поглинув три будинки, в результаті чого троє осіб вважалися зниклими безвісти.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати