Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

В Україну вдалося повернути 13 українських дітей

24 травня, 12:13
Фото з фейсбук сторінки Дмитро Лубінець

На Батьківщину вдалося повернути 13 українських діток! Повідомив Дмитро Лубінець.

"Семеро з них — повернуті з ТОТ, ще шестеро — повернуті в межах реалізації затвердженого плану дій Президента України Bring Kids Back UA (Bring Kids Back UA).

Сьогодні ми вже зустріли дітей, яких із батьками чи законними опікунами розділила лінія фронту та окупанти.

Ті, хто повернувся з ТОТ і відвідав наш Центр захисту прав дитини, розповів про свій шлях повернення. Історія 15-річної дівчинки з Маріуполя мене вразила до глибини душі. В її будинок влучив російський танк, тож вона з мамою знайшла прихисток у церкві, поки від уламків ракети дівчинка не отримала поранення голови (чим могла завинити ця дитина?). Після численних спроб та дій заради того, аби виїхати на підконтрольну Україні територію, сім’ї це вдалося зробити.

Хтось із повернутих нині дітей втратив батьків, когось – батьки хотіли повернути самотужки, однак цього не дала зробити РФ, хтось — мріяв, що виїде до рідних. І ця мрія здійснилася.

Приємно повідомляти, що наш Офіс (Офіс Омбудсмана України), який над цим працював спільно з іншими держорганами та за посередництва Держави Катар, приніс результат — діти на рідній землі. Очікуємо й результатів щодо інших питань, які обговорювалися під час мого візиту до цієї держави у квітні.

Вкотре підкреслюю, що Україна готова до повернення кожного і надаватиме базову гуманітарну, медичну, психологічну та соціальну допомогу. А правоохоронці зафіксують всі злочини росіян, свідками чи жертвами яких стали наші діти.

Дякую ЮНІСЕФ за підтримку програм реабілітації дітей!

Якщо ваша дитина зникла, і ви як законний її представник не знаєте її місця перебування — обов’язково повідомте про цей факт Національну поліцію України за номером 102. Якщо ж Ви переконані, що дитину депортували на РФ, чи вона перебуває на ТОТ, то окрім поліції варто повідомити й нас — Офіс Омбудсмана.

Наші контакти: гаряча лінія 0 800 50 17 20 — у межах України, 044 299 74 08 — для дзвінків з-за кордону, електронна адреса — [email protected]"

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати