Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На Прикарпатті благодійники з Чехії допомагають з ремонтом житла для багатодітних родин на Прикарпатті

22 травня, 19:21
На Прикарпатті благодійники з Чехії скерують близько 2 млн чеських крон на ремонт групового будинку для багатодітних родин. Про це кореспонденту Укрінформу повідомила заступниця голови Івано-Франківської ОДА Людмила Сірко.

«У Коломийській громаді на реалізацію проєкту малого групового будинку раніше громада скерувала 4,5 млн грн… Ми готуємось до підписання меморандуму з благодійниками Чехії щодо виділення двох мільйонів чеських крон для завершення ремонту цього приміщення», - зазначила вона.

За словами Сірко, йдеться про ремонт приміщення для двох дитячих будинків сімейного типу, в кожному з яких виховують від 5 до 10 дітей.

«Це сім’ї, в яких через війну частково або ж повністю зруйноване житло, або залишилось на окупованій території, і вони ухвалили рішення залишитись в області, їхні діти вже навчаються в наших школах», - додала чиновниця.

Від початку війни в Івано-Франківській області прийняли 16 дитячих будинків сімейного типу, вихованцями яких є понад 120 дітей. Наразі в області залишились 14 таких родин. Для двох із них зводять житло за кошти Благодійного фонду Олени Зеленської.

Як повідомляло агентство, на Львівщині за сприяння фонду Олени Зеленської відкрили будинок сімейного типу.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати