Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Європол заявив про ліквідацію міжнародної мережі пропаганди тероризму

14 червня, 22:45
Фото: Укрінформ

Європол поінформував про ліквідацію міжнародної мережі поширення терористичної пропаганди.

Як передає кореспондент Укрінформу в Гаазі, правоохоронні органи в Європі та США ліквідували вебсайти, платформи та канали соціальних мереж, які використовувалися, зокрема, терористичним угрупованням “Ісламська держава” (також відоме як ІДІЛ) для комунікацій та пропаганди.

У ході проведеної операції іспанська влада затримала дев'ять радикально налаштованих осіб різних національностей, а в Німеччині, Ісландії, Нідерландах та США було відключено кілька серверів. Ці сервери використовувалися для організації роботи каналів розповсюдження інформації, що пов'язані з ІДІЛ. Канали сприяли поширенню по всьому світу пропаганди та повідомлень, що підбурюють до тероризму, як мінімум тридцятьма мовами.

Одночасно проходило дві міжнародні операції. Перша операція була повністю зосереджена на онлайн-структурі ІДІЛ, а друга – на релігійній і політично вмотивованій пропаганді з боку кількох сторін.

Агентство Європол підтримало операції спільно з Євроюстом.

“Такі операції мають вирішальне значення для того, щоб наш онлайн-простір був максимально безпечним. Ця загроза, що розвивається, виходить за межі кордонів, культур і юрисдикцій. Це глобальний виклик, який вимагає також глобальної відповіді", - сказав на пресконференції заступник виконавчого директора з операцій Європолу Жан-Філіп Лекуф.

Він також зазначив, що в рамках другої операції стосовно релігійної й політично вмотивованої пропаганди, то протягом року Європол працював разом із десятьма країнами над ідентифікацією та розслідуванням щодо вебсайтів, якими керують терористи, екстремісти та їхні прихильники.

"Нинішнє розслідування, яке тривало цього року, завершилося рішенням, в ході якого Європол передав 13 вебсайтів, керованих терористами, до постачальника послуг хостингу (надає послуги і /або ресурси для розміщення відповідного вебсайту – ред.) з метою їх закриття. Крім того, в межах розслідування було вилучено чотири сервери в Румунії, Україні, Ісландії. Наша робота не закінчена. Ми знаємо, що з'являться нові вебсайти. І ми до цього готові”, - поінформував Лекуф.

Раніше за підтримки Євроюсту влада Італії та Болгарії заарештувала 22 ймовірних членів організованої злочинної групи, які змушували жінок до проституції.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати