Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

США дозволили передавати американську зброю “Азову”

11 червня, 15:21
Фото Генеральний штаб ЗСУ

Після “ретельної перевірки” Держдеп США не виявив випадків серйозних порушень прав людини бригадою “Азов”, тому заборону на її озброєння американською допомогою, що тривала з 2017 року, зняли, повідомляє Вільне радіо із посиланням на видання The Washington Post.

12-та бригада НГУ “Азов” відтепер зможе отримувати передану американськими партнерами зброю, адже пройшла повторну перевірку від Держдепу США. Там не виявили ніяких ознак “серйозних порушень прав людини” цим підрозділом, тому зняли обмеження на постачання зброї, що діяли з 2017-го. У пресслужбі бригади вже підтвердили, що вона тепер має право на американську зброю. Там додали, що це рішення відкрило нову сторінку історії підрозділу.

Тоді США заборонили Україні передавати американську допомогу до “Азову”, адже звинувачували підрозділ у “вчиненні воєнних злочинів, порушеннях прав людини та ультраправих поглядах, що проголошувалися його лідерами”. У 2024-му, після “ретельної повторної перевірки”, ці звинувачення зняли.

Раніше бригада “Азов” просила українську владу провести переговори з партнерами, щоб ті зняли обмеження. Для цього, зокрема, українці як мінімум двічі зібрали достатньо підписів на електронних петиціях. Однак, кажуть у “Азові”, ці петиції відхилялися.

“Азов” довів кров’ю свій професіоналізм і рішучість у відбитті російської агресії. Бійці 12-ї бригади “Азов” щодня захищають цивілізований світ і потребують підтримки для отримання сучасного західного озброєння”, писав Денис Прокопенко, командир бригади “Азов”, 3 травня.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати