Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Міністерство оборони України планує на початку червня запустити електронний кабінет військовозобов'язаних

06 травня, 12:22
Фото Генеральний штаб ЗСУ

Міністерство оборони України планує запустити електронний кабінет військовозобов'язаного на початку червня. Про це повідомила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко в коментарі Суспільному, передає УНН.  

Ми плануємо запустити кабінет на початку червня. Тобто, будемо максимально прискорюватися і запускатися на початку червня

- заявила заступниця міністра оборони. 

Інформація про усіх військовозобов'язаних, резервістів та призовників зберігається в реєстрі військовозобов'язаних "Оберіг".  Черногоренко розповіла, як він працює та хто вносить туди відомості. 

"В першу чергу реєстр "Оберіг" -  це інструмент для розуміння державою людського капіталу, для військового обліку громадян і для зворотного зв'язку громадян і розуміння, які дані відносно військового обліку є у держави. Зараз єдиний орган, який вносить в "Оберіг", -  це працівники ТЦК та СП. Це єдиний реєстратор, який може вносити дані", - заявила заступниця Міноборони. 

Втім, за словами Черногоренко, "Оберіг" взаємодіє з шістьома реєстрами: Державної податкової служби, Мін'юсту, Державної реєстрації актів цивільного стану, Державної судової адміністрації, Державної прикордонної служби, міністерства освіти та науки.

Основна задача цієї взаємодії – це актуалізація даних українців. 

Нагадаємо

2 квітня, президент України Володимир Зеленський підписав закон про електронний кабінет військовозобов'язаного.  Верховна Рада ухвалила його ще на початку 2024 року. Як пояснили в Міноборони,  документ є критично важливим для обороноздатності України.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати