Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Суд відправив під варту нападника, який стріляв у прем'єра Словаччини Фіцо

18 травня, 19:51
Фото Unsplash

Суд у Словаччині сьогодні 18 травня обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою 71-річному Юраю Цинтулі, який підозрюється у вчиненні замаху на вбивство словацького прем'єр-міністра Роберта Фіцо.

Про це повідомляє словацьке видання Pravda, інформує Суспільне.

Зазначається, що Цинтула був взятий під варту через побоювання, що він може втекти або вчинити повторний злочин.

Водночас суддя не прийняв письмову обіцянку обвинуваченого та відхилив пропозицію про нагляд офіцера пробації та медіації.

Як пише Pravda, наразі рішення суду не є остаточним.

Раніше сьогодні видання Aktuality повідомило, що стан Роберта Фіцо оцінюється як стабільний, але важкий. За словами міністра оборони Словаччини Роберта Каліняка, Фіцо через поранення відчуває сильний біль, а його транспортування до Братислави найближчими днями неможливе.

15 травня нападник вистрілив у 59-річного Фіцо під час візиту глави словацького уряду до міста Гандлова, внаслідок чого прем'єр-міністр спочатку опинився у критичному стані, а через кілька годин був прооперований.

Момент стрілянини потрапив на відео обласного телебачення, нападник вистрілив п'ять разів, потрапивши прем'єру в живіт і ліву руку.

Тоді словацькі ЗМІ повідомили, що 71-річний чоловік, який стріляв, був колишнім охоронцем у торговому центрі, автором трьох поетичних збірок і членом Словацького товариства письменників. Видання Aktuality.sk процитувало слова його сина, який сказав, що його батько був законним власником ліцензії на зброю.

На недатованому відео, розміщеному на Facebook, видно, що ймовірний нападник сказав: “Я не згоден з політикою уряду”.

Агентство Reuters підтвердило, що людина на відео збігається із зображенням чоловіка, заарештованого після замаху на Фіцо.

Пізніше словацька поліція висунула звинувачення 71-річному Юраю Ц., який 15 травня скоїв замах на прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо. Він був звинувачений у спробі вбивства з метою помсти.

Замах на Фіцо засудили словацькі політики та світові лідери, зокрема й президент України Володимир Зеленський.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати