Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Україна закликала відсторонити російських борців від кваліфікаційних турнірів на Олімпіаду

03 квітня, 18:19

Мінмолодьспорту, НОК України та Асоціації спортивної боротьби України підготували спільний лист щодо фактів порушення умов "нейтральності" окремими спортсменами, допущеними до кваліфікаційних відборів на Олімпійські ігри-2024, передає УНН із посиланням на Мінмолодьспорту.

Деталі

Очільник Мінмолодьспорту Матвій Бідний, президент НОК України Вадим Гутцайт та президент Асоціації спортивної боротьби України Юрій Копитко підписали лист, адресований МОК та Міжнародній федерації з боротьби, щодо російських спортсменів, які підтримують війну в Україні та були допущені до кваліфікаційних відборів на Олімпійські ігри-2024 у нейтральному статусі.

За даними відомства, мова йде про Анвара Аллахіарова, Сергія Семенова, Артура Наїфонова, Надію Соколову, Наталію Малішеву, Аліну Касабієву, Романа Власова, Ольгу Хорошавцеву та Абдулрашида Садулаєва.

Українська сторона вказала у листі на докази їхньої підтримки війни в Україні, участі у пропагандистських заходах, публічні висловлювання на підтримку російського режиму та відвідування тимчасово окупованих росією територій України.

Очільники українських профільних відомств та організацій закликали міжнародних колег вжити заходів для дотримання рекомендацій МОК про нейтральний статус спортсменів із рф та рб, а також для недопущення вищезазначених осіб до міжнародних змагань, зокрема і кваліфікаційних турнірів на Олімпіаду-2024.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати