Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Світовий рекорд Єлизавети Мерешко

Та інші здобутки українських паралімпійців у Токіо
26 серпня, 20:22
ФОТО REUTERS

У четвер відбувся другий змагальний день Паралімпійських ігор у Токіо. На момент підготовки номера всі його результати не були відомі, але святкувати українці вже мали що: наша плавчиня Єлизавета Мерешко у кваліфікаційному запливі на 200 метрів встановила світовий рекорд. Про це повідомив Національний паралімпійський комітет України. Згідно з даними на сайті Паралімпіади, Мерешко пропливла дистанцію за 2 хвилини 56,90 секунди, на 0,52 секунди випередивши американку Елізабет Маркс. У фінальному запливі у жінок на 200 метрів комплексом у класі SМ6 Єлизавета була другою, повідомляє champion.com.ua.. А от у перший змагальний день вона здобула золото на дистанції 50 метрів вільним стилем.

Президент України Володимир Зеленський у перший день Паралімпійських ігор у Токіо привітав українських паралімпійців із завоюванням медалей, відзначивши їхній відмінний результат. «»Золото» принесла плавчиня Єлизавета Мерешко, «срібло» здобули Антон Коль, Максим Крипак, Олексій Вірченко, Артем Манько й Олена Федота, «бронзу» — Євгенія Бреус і Анна Гонтар. Ви неймовірні!» — написав Зеленський у середу на сторінці у Twitter.

Так, у перший день XVI літніх Паралімпійських ігор Україна увійшла в п’ятірку найсильніших країн світу, а за загальною кількістю медалей — стала другою. У другий змагальний день ми опустилися на дев’яте місце, повідомив champion.com.ua.

Нагадаємо, участь в іграх беруть 162 делегації з різних країн. Крім національних команд, у Паралімпіаді бере участь Паралімпійська команда біженців, яка складається з шести атлетів. Україну на цих іграх представляють 143 спортсмени, що змагаються у 15 видах спорту.Паралімпіада в Токіо відбувається до 5 вересня.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати