Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Львові представили NFT-колекцію, яка ніколи не потрапляла до постійної експозиції

04 листопада, 16:36

Йдеться про віртуальний проєкт «Альтернативні виміри», що його представили у Національному музеї мені Андрея Шептицького (проспект Свободи, 20).

«Презентуємо NFT-колекцію «Альтернативні виміри», яку реалізували спільно з V-Art! – зазначено в анонсі показу. – До неї увійшли 26 робіт видатних українських та європейських митців зі збірки НМЛ. Серед них – українські народні гравюри в техніці деревориту XVIII-ХХ століть, рисунки італійських художників XVII-XVIII століть, офорти Рембрандта! Автори – Олександр Архипенко, Олена Кульчицька, Леопольд Левицький, Никифор (Епіфаній) Дровняк, Леопольд Левицький та інші».

Фото з ФБ-сторінки Національного музею у Львові

Відвідувачі зможуть перейтися віртуальною галереєю за допомогою VR-шоломів.

Вхід на «Альтернативні виміри» – вільний.

Окрім того, у межах виставки представлено сучасні твори мистецтва – інтерпретації класичних робіт майстрів, створені міжнародними диджитал митцями.

NFT-колекцію також розмістять на онлайн-платформі V-Art для продажу. Частину виручених коштів організатори спрямують на посилення системи безпеки НМЛ, подальше оцифрування фондів і підтримку функціонування інституції, іншу частину – на відбудову музеїв, які постраждали під час повномасштабної війни.

Фото з ФБ-сторінки Національного музею у Львові

Фрагмент «Будівлі» Леопольда Левицького, 1960-ті роки

Під час повітряної тривоги відвідувачі повинні пройти у найближче укриття. З інформацією про його розміщення можна ознайомитися у музеї.

Усі охочі можуть оглянути  «Альтернативні виміри» вже зараз.

Фото з ФБ-сторінки Національного музею у Львові

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати