Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Надія — на перемогу здорового глузду»

26 грудня, 20:19

Дорогі друзі, ви знаєте, як ми цінуємо ваші думки і наше спілкування. За доброю традицією ми вкотре звернулися до вас — своїх авторів, постійних читачів, партнерів та експертів з проханням відповісти на запитання новорічної анкети «Дня». Ваші чесні відповіді завжди слугували для нас гарним виміром «температури» в Україні та світі за минулий рік і внеском в осмислення головних подій, процесів, людей. А ще завжди цікаво читати — що надихає вас і які ви маєте очікування від майбутнього. Отже, пропонуємо вашій увазі відповіді на запитання нашої новорічної анкети. Нам важливо знати і вашу думку. Приєднуйтеся!

Бажаємо вам радісних новорічних свят і щасливого 2020 року!

1. Які події року, що минає, на вашу думку, змінили світ та Україну?

2. Яка подія в житті країни стала найважливішою особисто для вас?

3. Кого ви вважаєте героєм та антигероєм року?

4. Три речі, які додають вам сил і сповнюють оптимізму?

5. Автори, статті, проєкти газети «День», які зацікавили вас найбільше 2019 року?


Тетяна ОСТАШКО, кандидат історичних наук, постійний автор «Дня»:

1 Процес оголошення імпічменту президентові США Дональду Трампу, який безпосередньо пов’язаний з внутрішньополітичним і зовнішньополітичним життям України, торкається головних політичних осіб нашої держави, які в той чи інший спосіб призвели до «Українагейту», і в подальшому може викликати хвилю скандалів у політичних колах США та України.

2 Вибори Президента України і створення більшості його партії у Верховній Раді, яка фактично порушила баланс влади в державному управлінні.

3 Українські військові, які п’ятий рік поспіль протистоять російському агресору.

Антигероєм вважаю російського президента Володимира Путіна.

4 Сподівання, що теорія еліт, принцип територіального патріотизму, державницька концепція В’ячеслава Липинського ближчим часом отримають належну оцінку української спільноти, яка докладає зусиль, щоби утримати Україну як самодостатню державу, незалежну від втручання в її управління закордонних чинників.

Надія, що конкуренція між народницьким, радянським, націоналістичним та державницьким напрямками завершиться перемогою здорового глузду, а державницька концепція, нарешті, здобуде належну оцінку в наукових колах та суспільстві.

Віра, в те, що досвід і професіоналізм в Україні знову будуть належним чином оцінені і це позбавить фахівців необхідності шукати способи самореалізації по чужих світах.

5 Насамперед, проект «День вдячності», який газета змогла реалізувати з відомими вченими, журналістами, митцями.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати