Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Данія підтверджує дозвіл Україні на використання F-16 проти військових цілей в росії

30 травня, 18:46
Від початку процесу ухвалення рішення щодо передання Україні літаків F-16 Данія усвідомлювала, що ці літаки, як і інша зброя, передаються Україні для самозахисту, і можуть використовуватися проти військових цілей Росії, у тому числі на її території. Про це у Брюсселі під час спілкування з пресою перед початком Ради міністрів ЄС із зовнішніх відносин (з питань торгівлі) заявив міністр закордонних справ Данії Ларс Люкке Расмуссен, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Коротка відповідь: так (щодо можливості ударів F-16 по території Росії – ред.). Це не нова позиція, це частина нашого внеску. Коли ми обговорювали це з нашим Комітетом із закордонних справ у парламенті Данії, ми про це дуже чітко заявляли від самого початку: що це частина самооборони, що також, ймовірно, (потребуватиме) атакувати військові об’єкти на території Росії», - зазначив данський урядовець.

Як повідомляв Укрінформ, Данія, яка є одним із ініціаторів так званої літакової коаліції для України, планує відправити в Україну F-16 влітку цього року. Восени такі літаки Україні передадуть Нідерланди.

Данія 16 травня оголосила про надання Україні нового пакету військової допомоги на суму 750 млн євро. Цей пакет буде спрямований на зміцнення протиповітряної оборони та артилерії України. Данія також вивчає можливості для інвестицій в українську оборонну промисловість.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати