Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Війська рф влаштували чотири механізовані атаки на Донеччині, ймовірно перевіряли реакцію України, - ISW

29 травня, 14:00

У Донецькій області російсько-окупаційні війська здійснили чотири механізовані атаки силами ротних та менших підрозділів на кількох оперативних напрямках: загарбники не досягли значних успіхів, але, ймовірно, перевіряли реакцію України після боїв на Харківщині.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Інститут вивчення війни (ISW)

Як зазначають американські аналітики, на відеозаписах, опублікованих 27 і 28 травня, видно, що російські війська проводять посилені взводні механізовані атаки:

  • на схід від Часового Яру;

  • на схід від Новопокровського;

  • біля Новомихайлівки;

  • в Старомайорському.

Російські війська:

  • лише незначно просунулися в атаках на схід від Новопокровського та Старомайорського,

  • не здійснили підтверджених просувань поблизу Часового Яру або Новомихайлівки.

Як наголошують ISW, останніми днями російські війська зменшили темп атак і просування на півночі Харківської області та збільшили темп атак у напрямку Покровська (Авдіївки).

Аналітики інституту зауважили, що ці російські механізовані атаки – по одній на кожній з чотирьох нинішніх операційних осей росії – обмежені порівняно з попередніми.

Атаки 27 і 28 травня, ймовірно, мали на меті оцінити реакцію українських сил іїхню обороноздатність на Донецькому напрямку. 

Нещодавні російські наступальні дії на півночі Харківської області, ймовірно, мали на меті скористатися нестачею в України живої сили й техніки до того, як очікувана західна військова допомога прибуде на фронт.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати