Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Глава МЗС Латвії відвідала в Україні пошкоджений росіянами енергооб'єкт

29 квітня, 11:10
Фото з фейсбук сторінки Міністерство енергетики України

Міністр закордонних справ Латвії Байба Браже та заступник міністра енергетики України Микола Колесник ознайомились із роботою одного з енергетичних об'єктів, що пошкодив російські терористи, повідомиляє прес-служба Міністерства енергетики.

"Заступник міністра енергетики України Mykola Kolisnyk провів зустріч з міністром закордонних справ Латвії Байбою Барже.

Вони ознайомилися з роботою одного з енергетичних об’єктів, який було пошкоджено російськими терористами, та обговорили подальшу співпрацю країн в енергетичній сфері.

Ключові теми розмови:

• підтримка Латвією України через Фонд підтримки енергетики України, створений за ініціативи очільника Міненерго Германа Галущенка та єврокомісара Кадрі Сімсон;

• інвестиції в українську енергетичну сферу;

• можливість використання на українських пошкоджених теплових станціях обладнання з виведеної з експлуатації латвійської ТЕЦ;

• підтримка урядом Латвії України на шляху інтеграції в ЄС.

Латвія – одна з держав, завдяки підтримці яких українська енергетика зберігає стійкість під ударами ворога. З початку повномасштабного вторгнення Латвія надала Україні понад 500 тонн енергетичного обладнання, серед якого – трансформатори, генератори, електричне обладнання та витратні матеріали, також спецтехніка.

Дякуємо за підтримку! Разом - сильніші!"

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати