Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На Донеччині минулої доби окупанти посилили тиск на Бахмутському та Лиманському напрямках

28 листопада, 16:47
Фото Національна поліція України

Протягом минулої доби правоохоронці Донеччини не зафіксували в регіоні поранених чи загиблих від російських обстрілів, але ударів зазнали п’ять населених пунктів Донеччини. Від однієї з атак постраждав поліцейський відділок у Торецьку. Крім цього, на фронті росіяни значно збільшили кількість атак на Лиманському напрямку, на якому було порівняно тихо останні місяці, повідомляє Вільне радіо.

Протягом 27 листопада 2023 року правоохоронці зафіксували 9 атак на житлові квартали Донецької області. З пілотованої авіації й реактивної та ствольної артилерії росіяни атакували міста Авдіївка, Курахове, Сіверськ і Торецьк, а також селище Очеретине.

Інформації про загиблих та поранених через ці атаки наразі немає, але руйнувань дістали об’єкти цивільної інфраструктури:

  • в Авдіївці зазнали пошкоджень два багатоквартирних будинки;
  • Торецьк росіяни накрили зі ствольної артилерії, пошкодивши будівлю місцевого відділку поліції та три приватні оселі.

Загалом від російських атак напередодні постраждали десять цивільних об’єктів: шість житлових будинків, адмінбудівля поліції, лінія електропередач, а також автомобілі.

Додатково Донецька ОВА повідомила про атаки на міста Вугледар і Красногорівка, селище Петрівці, села Новоукраїнка, Новомихайлівка та Костянтинівка. Оскільки інформацію про ці атаки опублікували на ранок 28 листопада, їх могли фіксувати після опівночі. 

На Авдіївському напрямку, згідно зі зведенням Генштабу ЗСУ за минулу добу, російські окупанти продовжують штурмувати позиції оборонців України, щоб надалі оточити та захопити Авдіївку. Східніше Новобахмутівки, північно-східніше Бердичів, Авдіївки, Опитного, Сєверного та південніше Тоненького оборонці України відбили загалом 23 атаки.

На Бахмутському напрямку Сили оборони України відбили 28 атак біля Богданівки, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки.

У районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області захисники відбили 9 атак загарбників на Мар’їнському напрямку.

Лиманський напрямок минулої доби відзначився значним посиленням наступальних дій окупантів. ЗСУ вдалось відбити 12 штурмів. На Шахтарському напрямку штурмових дій у Генштабі не зафіксували.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати