Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Міністр енергетики: працюємо, аби протягом зими всі 9 атомних блоків на підконтрольній території були в роботі

27 липня, 14:34

Енергетики працюють над тим, щоб упродовж осінньо-зимового періоду працювали всі 9 атомних енергоблоків на підконтрольній Україні території.

Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко в інтервʼю Національному телемарафону «Єдині новини», цитує Рубрика.

«Ми працюємо для того, щоб протягом зими всі 9 блоків, які на підконтрольній території, були в мережі. Воно так і буде», – повідомив міністр. За його словами, частину ремонтів зусиллями атомників вдається завершити навіть раніше зазначеного в плані терміну. Це одразу призводить до відчутного покращення ситуації в енергосистемі.

Сьогодні атомні електростанції покривають понад половину всього споживання в країні.

«На сьогодні навіть без Запорізької атомної станції в системі атомна енергетика виробляє більше половини всієї електроенергії країни. Умовно –  кожна друга лампочка, світиться завдяки електроенергії, виробленій «Енергоатомом», – зазначив міністр енергетики.

За словами міністра, у міру завершення відновлювальних та планових ремонтних робіт на об'єктах генерації та системи передачі ситуація в енергосистемі буде поступово поліпшуватися.

"Ситуація буде поліпшуватися вже зараз. Це вже відбувається. Але знову-таки –  давайте теж розуміти, що війна триває. І, безумовно, масовані атаки, очевидно, будуть продовжуватися. Тому у війні дуже важко будувати прогнози", – зазначив міністр енергетики.

Герман Галущенко наголосив, що українські енергетики мають величезний досвід балансування системи в умовах війни і не допустять втрати контролю над ситуацією.

"Повірте, жодна країна світу навіть приблизно до цього не підходила. Навіть на третину того, що пройшли ми. Тому дуже важливо довіряти нашим енергетикам", – резюмував міністр.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати