Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Благодійники з фонду “Повернись живим” передали військовим Донеччини обладнання на понад 28 мільйонів гривень

27 травня, 18:44
Фото: БФ "Повернись живим"

Благодійники з фонду “Повернись живим” передали оборонцям Донеччини обладнання вартістю понад 28,4 мільйона гривень. Таку допомогу отримали понад 20 бригад Сил оборони, повідомляє Вільне радіо.

Про це Вільному радіо розповіли в БФ “Повернись живим”. 

“На Донеччині не стихають бойові дії, а російські загарбники не покидають надій та спроб просунутися далі, вглиб регіону. Все, що їх зупиняє — наші воїни, які раз за разом чинять шалений спротив та дають жорстоку відсіч окупантам”, — розповідають у фонді.

Благодійники завдяки донатам українців та українок змогли зібрати 28 мільйонів 451 тисячу гривень на обладнання для оборонців Донецької області. Зокрема, бійці отримали:

  • 104 монокуляри, з яких 74 — тепловізійні;
  • 432 антени та підсилювачі сигналу;
  • 121 квадрокоптер, з яких 57 — можуть працювати вдень та вночі;
  • 100 радіостанцій з додатковими акумуляторами;
  • 87 планшетів з картками пам’яті та підсумками.

“Тепер їм у цьому допомагатимуть сотні одиниць техніки та обладнання, придбаного завдяки благодійним внескам. Увесь минулий тиждень військові менеджери “Повернись живим” провели у відрядженнях, аби доставити його на передову”, — зазначають благодійники. 

Військове обладнання доставили понад 20 бригадам Сил оборони. 

За час існування ініціативи, благодійники задонатили фонду на допомогу військовим понад 11 мільярдів гривень. З них — 281,6 мільйона з весни 2014-го по 24 лютого 2022 року.

Цим коштом організація забезпечила понад 650 підрозділів, частин та зʼєднань Сил оборони. Йдеться про безпілотники, оптику, живлення, зв’язок та зброєю.

“І всього б цього не було без вас — кожного та кожної, кому не байдуже. Кожен донат — підтримка тих, хто прямо зараз б’ється за своє та своїх на передовій”, — додають у БФ “Повернись живим”. 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати