Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Шмигаль: До кінця року третина всіх машин для розмінування в Україні будуть японського виробництва

26 вересня, 18:22
Фото kmu.gov.ua

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів зустріч із послом Японії Кунінорі Мацудою, який завершує свою дипломатичну роботу в Україні, повідомляє Урядовий портал.

Очільник українського Уряду висловив вдячність за підтримку Японією резолюцій ООН на користь нашої країни, Формули миру Президента Володимира Зеленського, зокрема в частині ядерної безпеки, та за підписання безпекової угоди.

«Японія готова інвестувати в нашу державу. Готуємося до підписання угоди про захист інвестицій. Та очікуємо на відкриття офісу JETRO (Японської організації зовнішньої торгівлі) в Україні. Усі ці кроки сприятимуть активній співпраці між нашими бізнесами», — сказав Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр відзначив, що Японія надає нашій державі велику й неоціненну допомогу. Особливо в гуманітарній сфері. До кінця року третина всіх машин для розмінування в Україні будуть саме японського виробництва. Крім того, Японія суттєво допомагає в медичній галузі.

«Вдячні японському Уряду за непохитну підтримку, зокрема під час головування в G7. Розраховуємо, що двосторонній діалог між нашими країнами продовжить активно розвиватися», — зазначив Денис Шмигаль.

Прем'єр-міністр окремо подякував Японії за підтримку рішення країн G7 щодо надання Україні 50 млрд доларів від використання заморожених російських активів.

Глава українського Уряду подякував також послу Японії за вагомий внесок у зміцнення двостороннього партнерства між державами та вручив почесну грамоту Кабінету Міністрів України.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати